سندروم دکوئرون
- sepidpt
- ارتوپدی و آسیب ورزشی
- 2022/11/24
- 6 دسامبر 2023
سندرم دکوئرون (De Quervain’s tenosynovitis ) بیماری دردناکی است که تاندونهای مچ در سمت شست دست را تحت تأثیر قرار میدهد. اگر دچار سندرم دکوئرون باشید، احتمالاً زمانی که مچ دست خود را میچرخانید، یک شیء را در دست میگیرید و یا دست خود را مشت میکنید، احساس درد مینمایید.
اگرچه علت دقیق سندرم دکوئرون شناخته شده نیست، اما هر گونه فعالیتی که به حرکات تکراری دست و یا مچ دست متکی است، مانند باغبانی، گلف یا ورزشهای با راکت یا بلند کردن کودکتان میتواند موجب بدتر شدن علائم شود.
در این بیماری تاندون عضله اکستانسور کوتاه شست Extensor pollicis brevis و دور کننده بلند شست Abductor pollicis longus دچار التهاب و کلفتی شده و حرکت آنها در داخل غلاف تاندون مشکل و دردناک میشود.
پیش از مطالعه ادامه مطلب حتماً دو کلیپ مرتبط با دکوئرون را مشاهده نمایید.
علت تنوسینوویت دکوئرون
با این که هر فرد بزرگسالی ممکن است به سندرم دکوئرون مبتلا شود، اما برخی عوامل احتمال ابتلا به این بیماری را در افراد افزایش میدهند. برخی از این عوامل عبارتند از:
- جنسیت (زنان بیشتر مبتلا میشوند)
- سن بیش از ۴۰ سال
- انجام حرکات مکرر با دست و مچ دست، غالباً در وظایف شغلی، ورزشی و تفریحی
- مراقبت از کودکان، زیرا به طور مکرر باید نوزاد را بلند کرده و این کار باعث وارد آمدن فشار به انگشت شصت میشود (به همین دلیل گاهی اوقات به این بیماری، انگشت شصت مامان گفته میشود).
- آسیبدیدگیهای قبلی در ناحیه مچ دست – بافت اسکار ممکن است در حرکات تاندون اختلال ایجاد کند.
- ابتلا به یک نوع از آرتروزهای التهابی مانند روماتیسم مفصلی
- بارداری – نوسانات هورمونی ممکن است باعث التهاب تاندون شوند.
به استثنای زنان باردار مبتلا به سندرم دکورون که غالباً وقتی بارداری و شیردهی آنها به پایان برسد، بیماری آنها نیز بهبود مییابد، سندرم دکوئرون در افراد دیگر به خودی خود بهبود نمییابد.
علائم تنوسینوویت دکوئرون
- درد در نزدیکی قاعده انگشت شست
- تورم در نزدیکی قاعده انگشت شست
- حرکت سخت و دردناک مچ دست و انگشت شست در حالتهای مشابه نیشگون گرفتن.
- احساس گیر کردن در انگشت شست موقع حرکت.
درمان
اگر تنوسینوویت دکوئرون برای مدت طولانی درمان نشود، ممکن است درد به انگشت شست یا به سمت آرنج و یا هر دو انتشار پیدا کند. هدف از درمان سندرم دکوئرون کاهش التهاب، حفظ حرکت انگشت شست و جلوگیری از بروز مجدد است. اگر درمان را بلافاصله شروع کنید، علائم شما باید طی چهار تا شش هفته بهبود یابند. اگر سندرم دکوئرون شما در دوران بارداری شروع شده باشد، علائم احتمالاً در پایان دوره حاملگی یا شیردهی پایان مییابند.
فیزیوتراپی
- استفاده از بریس؛ انگشت شست و مچ دست را ثابت نگه دارید، شست و مچ را با استفاده از اسپلینت یا بریس صاف نگه دارید تا به استراحت تاندونها کمک نمایید.
- از انجام حرکات تکراری انگشت شست تا حد ممکن اجتناب کنید.
- طب سوزنی جهت کاهش هایپرتونیک عضله و کاهش درد
- تکارتراپی جهت افزایش الاستیسیته در تاندونها
- لیزرپرتوان جهت ترمیم بافت آسیب دیده
- شاکویوتراپی
- الکتروتراپی
دارو درمانی
- برای کاهش درد و تورم، استفاده از داروهای مسکن ضد التهاب مانند ایبوپروفن (Advil، Motrin IB، غیره) و ناپروکسن (Aleve) توصیه میشود.
- همچنین ممکن است تزریق داروهای کورتیکواستروئید به داخل غلاف تاندون جهت کاهش التهاب و درد استفاده شود.